· 

D³ Tech Lab

D³ Tech Lab stoomt leerlingen klaar voor Industrie 4.0

 

Sinds 1 september 2019 daagt KTA MoBi zijn eigen leerlingen uit om te durven. Om te durven loslaten en springen. We startten toen met een gloednieuw geïntegreerd vak onder de naam, D³ Tech Lab. D³ is een gesofisticeerde versie van 3D en staat bij ons voor 'Dream, Design, Develop' of 'Dromen, Denken, Doen'.

 

In dit gloednieuwe vak D³ Tech Lab doorbreken we de grenzen tussen de vakken en slopen we de klasmuren. We gooien al onze leerlingen van de derde graad Elektromechanica en Industriële Wetenschappen samen in een bad met daarin een geïntegreerde cocktail van elektriciteit, mechanica, wiskunde en wetenschappen.

 

Wat D³ Tech Lab bijzonder maakt is dat onze leerlingen vertrekken van een idee (Dream), zoals een reëel probleem uit de onmiddellijke omgeving of op school. Samen leren ze nadenken over een oplossing en gaan aan de slag met bouwplannen, schema’s en tekensoftware (Design). Als extra troef op onze school kunnen de leerlingen in de ateliers niet alleen kennis maken met de verschillende technieken, maar kunnen ze hun project ook effectief uitvoeren (Develop). 3D-printers, CNC-machines, domotica en elektronica … Onze school heeft het allemaal.

 

Gedurende dit hele traject van idee tot product begeleidt een professioneel, multidisciplinair team van leerkrachten de leerlingen om hun projecten tot een goed einde te brengen. Dat gaat veel verder dan het overbrengen van vakkennis. De leerkrachten coachen hen hoe ze via research, planning en projectmanagement iets kunnen realiseren.

 

Op KTA MoBi zijn we ervan overtuigd dat D³ Tech Lab deze toekomstige ingenieurs en technici perfect voorbereidt om de uitdagingen aan te gaan die op hen wachten aan de universiteit of hogeschool of op de arbeidsvloer.

 

Twijfel dus niet en schrijf in voor de richtingen Industriële Wetenschappen of Elektromechanica.

 

Meer info? Check dan zeker http://d3techlab.weebly.com/